<
 • Welkom
 • Even voorstellen
 • Wat is Cranio
 • Welke klachten
 • Behandeling
 • Artikelen
 • Foto's
 • Opleidingen
 • Contact & Kosten
 • Inschrijven
 • Links
 • Therapeuten

Welkom bij Cranio Voor PaardenOp deze site kun je alles lezen over Cranio-Sacraal voor paarden

Deze site is bijgewerkt op

 

Anja Thomassen - Marcinski

Van jongs af aan ben ik al verliefd op dieren en ze spelen dan ook een grote rol in mijn leven. Ik zou me geen leven zonder dieren kunnen voorstellen.

Alles wat er op mijn weg kwam moest ik redden. Toen ik 8 jaar was dacht ik zelfs dat een dode duif weer tot leven zou komen als ik me over hem ging ontfermen. Ik pakte hem in doeken en praatte er iedere dag tegen. Helaas kwam niet alleen ik erachter dat hij niet meer zou leven maar ook mijn verzorgers drukten me op het hart dat dat beestje echt dood was en dood bleef.

Zo is mijn passie door blijven gaan en later ook overgedragen op het wezen paard.

De bijzondere band die je met een paard kan opbouwen deed me iedere keer weer verbazen en ik ging me er verder in verdiepen.

Voor onze dochter kochten we een pony en toen was het hek van de dam. We hebben nu vier eigen paarden en een natuurlijke pensionstalling voor totaal twaalf paarden.


Toen ik met mijn CranioSacraal opleiding bezig was bij Etienne Peirsman hoorde ik dat dit ook voor paarden een goede therapie is. Nadat ik mijn opleiding had aangevuld met Equine CranioSacraal therapie van Jim Green en later van Maureen Rogers ben ik me verder gaan specialiseren in het behandelen van paarden.

Daarnaast heb ik de opleiding EHBO en Sportmassage voor paarden gevolgd en ben ik in opleiding voor osteopaat voor paarden bij ICREO.

Mijn liefde voor paarden is mijn drijfveer om ze te mogen behandelen en mensen bewuster te maken hoe genereus deze dieren werkelijk zijn.

Ik werk nauw samen met veeartsen, hoefbekappers, tandartsen, trainers en andere therapeuten en deskundigen die andere natuurlijke geneeswijzen of behandelmethoden toepassen, zodat een optimaal resultaat voor het paard wordt bereikt. Zo ben ik voorstander van anatomisch verantwoord bekappen, blote hoeven als het kan en bitloos rijden en mennen, maar dat wil niet zeggen dat dit persé ook moet.

Wild Koniks veulen in de Klomperwaard


Cranio-sacraaltherapie is een holistische behandelmethode die voortkomt uit de osteopathie. De Amerikaanse osteopaat W.G. Sutherland ontdekte het grote belang van het cranio-sacrale systeem in het menselijk lichaam. Hij is dan ook verantwoordelijk voor de meeste technieken, zoals die tegenwoordig gebruikt worden. Rond 1940 startte  onderwijs in de methode. Maar pas na 1985 vond er een explosieve groei plaats dankzij het werk van Dr. J. Upledger.

Door opvallende resultaten en nieuwe technieken heeft cranio zich ontwikkeld tot een zelfstandige therapie. De laatste jaren wordt, met name in Amerika, wetenschappelijk onderzoek verricht om de erkenning van deze therapie binnen de gezondheidszorg te ondersteunen.

Deze holistische behandelwijze is geschikt voor zowel zieke als gezonde mensen en dieren. Niet alleen wordt het oorspronkelijke natuurlijke evenwicht hersteld en versterkt, maar ook het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt optimaal actief. Het immuunsysteem wordt weer helemaal alert. Met cranio maken we gebruik van de enorme intelligentie van het lichaam, die veel verder gaat dan de intelligentie (IQ) van ons denken.

De hersenen van mens en paard zijn opvallend gelijk in hun anatomie. Door de andere vorm van het hoofd zijn de hersenen van de mens naar verhouding aanmerkelijk groter dan die van paarden.

In het lichaam zijn verschillende pompen actief. Zo zorgt het hart ervoor dat er bloed door de aderen stroomt. De longen doen dat met de zuurstof en de hersenen pompen het hersenvocht vanaf het hoofd (cranium) via de wervelkolom naar het heiligbeen (sacrum). Dit zogenaamde cranio sacrale ritme golft door het hele lichaam en beweegt alles mee, van fascia (bindweefsel) om de organen heen tot en met de pezen, botten, spieren en hersenbeenderen waarvan nog vaak onterecht wordt aangenomen dat ze één massief geheel zijn.

Door de pompbeweging van het cranio sacrale systeem krijgen de cellen continu ’vers vocht’ toegediend. Na gebruik van dit vocht, waarin zich inmiddels afvalstoffen hebben opgehoopt, wordt het opgenomen in de bloedbaan. Wordt het ritme door een lichamelijke of emotionele "blessure" in zijn functie belemmerd of verstoord dan belemmert dit de doorstroming in het lichaam en dat heeft een negatief effect op de gezondheid.

De behandelaar legt de handen zeer zacht en losjes op het lichaam en laat ze in het cranio sacrale ritme mee bewegen. Daar waar de handen voelen dat het ritme verstoord is zit vaak een opeenhoping van afvalstoffen. Je kunt dit zelf onder andere voelen als warmte of als je erover heen gaat met je handen als een stroeve stroperige massa. Het kan ook harder aanvoelen als andere delen van het lichaam.

De behandelaar houdt de handen op die plek en zal kijken of deze de doorstroming weer op gangkan krijgen op die plek.

Ook degene die behandeld wordt kan dit voelen. Zo kan een paard hier op reageren door zijn hoofd te laten hangen of te gaan likken, kauwen of te gaan briesen. Het kan ook zijn dat hij eerst even onrustig wordt waarna hij het kan verwerken en daarna weer gaat likken, kauwen enz...Soms vallen ze zelfs bijna in slaap of gaan ze staan kwijlen wat het gevolg is van de diepe ontspanning die ze voelen.

Gedurende de behandeling kan het zijn dat het cranio sacrale systeem stil komt te liggen. Dat wordt ook wel het stillpoint genoemd. Bij de mens is het zo dat die daarbij in een soort diepe slaap terecht komt waar een heleboel dingen zich kunnen herstellen en kunnen helen. Processen spelen zich dan af diep binnenin het lichaam.
Zowel behandelaar als paard ervaren dit stillpoint als een moment van tijdloze heilzame rust. Je bent ver weg maar er toch bij.

Friese Hengst Adam die ik behandelde voor een artikel in het tijdschrift de MenSport


De belangrijkste werktuigen van een cranio sacraal therapeut zijn de handen en de intentie in combinatie met verschillende technieken. De meeste plekken waar de therapeut aan werkt is het hoofd, de wervelkolom en het bekken omdat dit de werking van het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, het immuunsysteem en de functie van het lichaam een flinke oppepper geeft. Daardoor verbetert de beweeglijkheid van het weefsel, neemt de vitaliteit toe en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd dan wel gereactiveerd. Maar ook zullen de benen en alle andere plekken als die aandacht vragen behandelt worden.

 


In de praktijk blijkt dat CranioSacraal zeer veel lichamelijke gebreken en gedragsproblemen kan verminderen of zelfs genezen. Veel oorzaken zijn terug te vinden in het Cranio Sacrale systeem. Zo kan spanning in de schedel door een val of verkeerd gebruik van een bit leiden tot problemen in het heiligbeen of in de achterhand. Ook het gebruik van een niet goed passend zadel of te strak aangetrokken singels kan leiden tot spanningen en natuurlijk niet te vergeten het berijden en trainen van paarden.

Cranio werkt preventief zodat ernstige problemen voorkomen kunnen worden.

Het versterkt het immuunsysteem van het paard.

Het verbetert de atletische vaardigheden, houdingen en bereidwilligheid.

Werkt goed bij zowel acute als chronische aandoeningen.

Ondersteunt veterinaire zorgen en versnelt het herstel.

Zorgt ervoor dat het lichaam van het dier zijn vitaliteit en veerkracht weer terugkrijgt.

Na tandarts behandelingen is er behoorlijke spanning op oa de kaakspieren komen te staan die met één cranio behandeling weer gauw te ontspannen zijn.

Maar ook bij:

Rugklachten

Kaakproblemen(TMD)

Hanepoot

Achterhandproblemen

Gedragsproblemen

Sinusproblemen

Cribbing of luchtzuigen

Headshaking

Stress

Slechte doorbloeding van de benen

Maag- en darmstoornissen

Ataxie

  Het is bekend dat ruiters, menners of eigenaars een grote invloed hebben op het paard. daarom is het raadzaam om zelf ook cranio sacraal behandelingen te ondergaan zodat je de ontspanning mee kunt nemen tijdens het rijden. Dat komt omdat het paard vaak fysieke of emotionele problemen van degene met wie het werkt spiegelt Je zult niet alleen jezelf beter gaan begrijpen maar ook het paard.

Een ontspannen ruiter een ontspannen paard. een ontspannen paard een tevreden ruiter.

Nimando voor zijn behandelingen
Nimando na zijn behandeling van een uurtje

Deze gezamenlijke behandeling verhoogt de effectiviteit van de behandeling en leidt tot betere resultaten.

Lees ook het artikel in MenSport over Menner Cor en zijn Friese hengst Adam.

 
Tijdens de behandeling is het de bedoeling dat de eigenaar/ ruiter of menner ook aanwezig is zodat ik met hem/haar de anamnese kan doen. Voordat ik met een behandeling begin neem ik altijd eerst een aantal foto's van het paard zodat we achteraf kunnen gaan bekijken wat voor een verschil je kunt zien voor en na de behandeling. Soms vergeten mensen hoe het met hun paard was voordat de behandelingen startte. Deze foto's zal ik eventueel later kunnen gaan gebruiken in een boek dat ik van plan ben te gaan schrijven. Ook worden er filmopnames gemaakt.

Daarna zal ik het paard vanaf een afstand gaan observeren zoals hoe hij loopt en hoe hij staat. Vervolgens zal ik met het paard een aantal testjes doen en het paard bevoelen met mijn handen.

Ik zal  een stukje met hem gaan lopen om te voelen hoe hij reageert. Ook wil ik altijd graag weten hoe het zadel zit , met welk bit er wordt gereden en welke discipline. Hoe is het paard gestald en welk voer krijgt hij. Als het paard rondom beslagen is zal ik het paard wel kunnen behandelen maar in sommige gevallen belemmeren de ijzers de doorvoer vanaf de benen en zullen sommige klachten hierdoor in stand worden gehouden.

 

 

Vaak geef ik wat huiswerk mee aan degene die met het paard werkt of omgaat. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een stukje massage, een bepaalde manier van benaderen of andere zaken die betrekking hebben op een goed verloop van de vervolgbehandelingen en het herstel van het paard. We gaan samen het traject in om zo gauw mogelijk weer een soepel en tevreden paard te krijgen.

Na een behandeling adviseer ik 5 dagen niet te rijden met het paard of zwaar te bealsten zodat de behandelng niet stopt als ik weg ga maar processen verder gaan in de dagen daarna.

 

Cor de menner van Adam kreeg als "huiswerk" de manenkam van Adam regelmatig te masseren omdat deze behoorlijk onder spanning stond. Cor vond het heel erg leuk om dit doen en zag ook resultaat van zijn werk.

 

 

 

 

Mijn bevindingen zal ik dan met de eigenaar/ruiter of menner bespreken en het te volgen traject bespreken. In de regel zullen een aantal behandelingen afgesproken worden met een tussenpauze van ongeveer een week.  Een lichaam heeft een week lichaamsbesef en zodoende is dit het perfecte behandelprotocol. Natuurlijk altijd in overleg.

Van te voren is niet altijd precies te zeggen om hoeveel behandelingen het zal gaan dat ligt aan de reacties van het paard en het trauma/blessure of wat er aan de hand is.

De reacties na de behandeling zijn divers. Het ene paard krijgt diarree en een ander wordt extreem moe. Vaak zie je in eerste instantie eerst een verergering van de klacht. Dit is positief te noemen. Als je iets schoonmaakt bijvoorbeeld een kast dan haal je eerst alles eruit en vervolgens plaats je alles weer netjes op zijn plekje. Zo gaat dit ook in het lichaam er komen afvalstoffen vrij en die zullen verwerkt moeten worden. Ieder paard reageert hier op zijn eigen wijze op.

 

Klik op de afbeelding van het tijdschrift om naar het artikel te gaan. 

  In De Dura, het vakblad voor CranioSacraal therapie is een artikel verschenen van Anja Marcinski over haar ervaring met het behandelen van een Konik, een wild paard.
Samen met Roy van de Geer behandelde zij dit zieke paard dat deel uitmaakt van een kudde die graast in de Klompenwaard.


De foto's zijn gemaakt door Margriet Markerink en Roy van de Geer.
 

In MenSport nr 4 2007 is onlangs een artikel van Margriet Markerink verschenen over het behandelen van zowel een menner als zijn paard.
Behandelaars zijn Anja Marcinski en Roy van de Geer.


Fotografie Margriet Markerink.

     
     
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 
   
   
   
   

Geaccrediteerde Opleiding Cranio Sacraal Therapeut voor Paarden

Deze 2 jarige opleiding is geaccrediteerd door de BCND en bestaat uit 20 modules van 2 dagen en is verbonden aan Peirsman Cranio Sacraal Academie www.pcsa.nu.


De opleiding wordt gegeven aan de Hippo Sofia Academie - www.hipposofia.com - en is te volgen door een ieder die interesse heeft om paarden te helpen beter in hun vel te komen zitten. Dit geldt niet alleen voor het lichamelijke maar over alle aspecten van het paard. Voor de eerste module zijn geen vooropleidingseisen vereist en kun je dus zonder voorkennis instromen.

Na iedere module krijg je een opdracht mee die voldoende gemaakt moet zijn. Een complete medische basiskennis zit in de opleiding verweven en ook alle gezondheisaspecten van het paard komen aan bod zodat je een gedegen achtergrond hebt om als therapeut aan de slag te gaan.

Tot september 2013 zal de opleiding nog in losse modules, themadagen en clinics gegeven worden. Vanaf september gaat de opleiding van start in een vast 2 jarig programma. Voor meer informatie kun je hier kijken.Modules

1e module: basis aanleren van een complete ontspanningbehandeling.

Vooropleidingseis Instromen zonder voorkennis.
Data:

• 24-27 januari 2013 - dit is de laatste mogelijkheid om de opleiding in de oude structuur te doorlopen!
• 5-8 september 2013 - via Hippo Sofia Academie

 

2e module: Ontwinding en fascia release

Vooropleidingseis

Zelf een cranio behandeling ondergaan bij een cs therapeut
Een cursusdag lichaamstaal bij paarden volgens de hempfling methode
Clinics: zadelpassen en hoeven
Themadag cranio humaan
Themadag Energie
Sectie Voorbeen
Sectie Achterbeen

Data:

• 21-24 maart 2013
4-7 juli 2013


3e module: TMJ / TMD bij paarden (mondwerk)

Vooropleidingseis Eerste en tweede module cranio voor paarden
Clinic tanden
Sectie paardenhoofd
Themadagen: hyoid en oog
Boekje metaal in de mond lezen
Data: • 7-10 maart 2013
• 23-26 mei 2013

4e module: Acupressuur, triggerpoints, chakra's en cranio

Vooropleidingseis Eerste t/m derde module cranio voor paarden
Clinics: holistische training, voer, ehbo en wormmanagement I en II
Themadagen: thymus en zenuwen
Boekje paardentypen lezen
Data:

• 27-30 juni 2013
• 1-4 augustus 2013

Themadagen

De themadagen zijn bedoelt om je kennis te vergroten en vragen die nav het werken met paarden zijn gerezen te beantwoorden. We zullen tijdens deze dagen ook een nieuwe technieken behandelen. Kosten zijn € 125,00 incl. koffie en thee. De dag start om 10.00 en we eindigen rond de klok van 16.00 uur. Twee themadagen zijn per jaar verplicht te volgen om je kennis up to date te houden en om vermeld te worden op mijn website als je alles hebt.Clinics

Zadelpassen en cranio
In deze clinc zal je uitleg worden gegeven over hoe een zadel is opgebouwd hoe je kunt zien of een zadel goed passend is voor een paard en worden de veel voorkomende problemen besproken waar je tegenaan loopt als je bij een paard een zadel wilt controleren. Deze clinic wordt georganiseerd door Kathleen Beijer. Zij zit al jaren in het vak.

Sectie Paardenhoofd
Op deze dag gaan we een sectie verrichten op een paardenhoofd waarbij we weefsels, fascia de dura mater de hersenen en nog veel meer duidelijk kunnen gaan bekijken waardoor je werk met cranio sacraal nog makkelijker wordt. Hoe meer je weet over de anatomie van het paarden hoofd hoe duidelijker je kunt visualiseren waarmee je werkt.

Tandartswerk en cranio
Zonder gedegen tandarts werk bij een paard kun je blijven behandelen wat je wilt maar je zult het paard dan niet volledig optimaal krijgen. Een goed samenwerking met een goed opgeleide tandarts is dan ook van groot belang. Op deze dag wordt je de noodzaak van tandartswerk bij paarden uitgelegd door Sanne Landman en kun je ook zelf voelen en zien hoe een gezond gebit en een niet onderhouden gebit eruit ziet.

Hoeven en cranio
Ook als er geen goede verzorging is van de hoeven kun je blijven behandelen wat je wilt maar zal de behandeling minder effectief zijn. Daarom geeft Joke Nibbelink een clinic over hoef bekappen. In deze clinic zal Joke je haar visie over hoeven het natural balance bekappen vertellen en zullen we ook gaan kijken hoe zij bekapt. Het is mogelijk om je eigen paard mee te nemen. Deze zal dan die dag door Joke beoordeelt en bekapt worden.

Natuurlijke scheefheid bij paarden: signalen en holistische trainingsadviezen
Tijdens deze clinic zullen jullie kennis maken met het scheefheid in het paard. Hierna zullen jullie aan de hand van nuttige oefeningen signalen kunnen zien en trainingsadviezen krijgen die je mee kunt nemen naar de klant.Een onmisbare schakel in de opleiding.

Voer en weidemanagement
Deze clinic zal gegeven worden door Ron Hofman. Tijdens deze dag zal Ron ons gaan vertellen hoe we een wei optimaal geschikt kunnen maken voor paarden. Ron zal eerst een stuk theorie geven en daarna gaan we in de praktijk bekijken hoe de wei er nu bij ligt en wat we daaraan aan kunnen veranderen. Hij zal niet alleen vertellen hoe je een wei kunt optimaliseren, maar ook hoe je een wei kunt onderhouden.
Daarnaast zal een en ander worden uitgelegd over het natuurlijke spijsverteringsverloop van het paard en welk voer daarvoor geschikt is. Deze specifieke adviezen zijn zeer bruikbaar om mee te nemen als advies naar je klanten toe.

EHBO voor Paarden
Tijdens deze clinic zal door dierenarts Helene Versteeg uitgelegd worden wat je o.a. kunt doen bij paarden die eerste hulp kunnen gebruiken. Denk daarbij aan mok, kleine verwondingen, koliek, hoefbevangen etc etc.

Wormmanagement
Parasieten kunnen een grote invloed hebben op de gezondheid van paarden. Vaak zijn het niet de volwassen wormen maar de larven die grote schade doen aan het lichaam. In deze clinic, die wordt gegeven door Muriël Broer, volgen we verschillende wormsoorten in hun trektocht door het lichaam van het paard, behandelen we mogelijkheden om de infectiedruk te verlagen en leren wij je zelf met een microscoop mestonderzoek uit te voeren.Planning 2013
Alle data nog een keer op een rijtje.
Wil je meedoen? Geef je dan vlug op via het kopje inschrijven!

Januari ۷
• 17-20 BEURS Paard 2013
• 20 Clinic EHBO - VOL!!
• 21 Themadag Kolieken - deze dag is pas te volgen na de 4e module!
• 24-27 Eerste Module - dit is de laatste mogelijkheid om de opleiding te volgen in de oude structuur!

Februari ۷
• 16 Clinic Hoeven
• 17 Clinic Zadels
• 22 Sectie Achterbeen - VOL!!
• 23 Sectie Paardenhoofd - VOL!!
• 24 Themadag Energie
- VOL!!

Maart ۷
• 1 Sectie Voorbeen- 1 plekje vrij
• 2 Themadag Hyoid - VOL!!
• 3 Clinic Holistische training - VOL!!
• 7-10 Derde Module - 2 plekjes vrij
• 15 Sectie Achterbeen - VOL!!
• 16 Themadag Thymus - VOL!!
• 17 Cranio Humaan - VOL!!
• 21-24 Tweede Module - VOL!!
• 30 Clinic Voer en Weidemanagement - VOL!!
• 31 Clinic Tanden
- VOL!!

April ۷
• 12 Sectie Achterbeen - VOL!!
• 13 Sectie Paardenhoofd - 5 plekjes vrij
• 14 Themadag Zenuwen - 1 plekje vrij
• 15 Clinic Wormmangement I - VOL!!
• 20-21 IHF competentie meeting in Brogel
• 28 Themadag Oog - VOL!!

Mei ۷
• 4 BEURS Equiday
• 6 Clinic Wormmangement II - VOL!!
• 17 Sectie Voorbeen - 1 plekje vrij
• 23-26 Derde Module - 2 plekjes vrij
• 31 Sectie Achterbeen
- 2 plekjes vrij

Juni ۷
• 1 Clinic EHBO - VOL!!
• 3 Clinic Wormmanagement I - VOL!!
• 9 Themadag Hyoid - 3 plekjes vrij
• 15 OPEN DAG HSA
• 17 Clinic Wormmanagement II - VOL!!
• 23 Themadag Zenuwen - 2 plekjes vrij
• 27-30 Vierde Module - 2 plekjes vrij

Juli ۷
• 4-7 Tweede Module - 6 plekjes vrij
• 13 Themadag Thymus - 2 plekjes vrij
• 14 Themadag Kolieken - 3 plekjes vrij
- deze dag is pas te volgen na de 4e module!

Augustus
• 1-4 Vierde Module - VOL!!
• 10 Themadag Kolieken - 2 plekjes vrij - deze dag is pas te volgen na de 4e module!
• 11 BEURS Horse Fair Lommel
• 25 BEURS Paardenhappening Zottegem

September
• 5-8 Eerste Module - Via Hippo Sofia Academie

• 10 EXAMEN Cranio voor Paarden

Vanaf September 2013 zal de nieuwe structuur van HIPPO SOFIA ACADEMIE van start gaan.
Voor meer info kijk op:

www.hipposofia.com

Kosten en max. aantal deelnemers
• Modules : € 550,- minimaal 4 max. 10 deelnemers.
• Themadagen : € 125,- minimaal 4 max. 10 deelnemers alleen te volgen na 1ste module.
• Clinics : € 125,- minimaal 10 geen max. deelnemers.


Aanmelden kan via het kopje inschrijven.

Alle dagen gaan door op "De Lupinebult", Mgr Hendriksenstraat 27, 7031 HN Nieuw Wehl tenzij anders aangegeven.

Modules worden gegeven in 4 aaneengesloten dagen, van 10 - 17 uur.

De clinics zijn toegankelijk voor iedereen dus ook mensen die de opleiding niet volgen.

Alle dagen gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Iedereen is vrij om te assisteren bij een al gevolgde module. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Maximaal 2 assistenten per module.

Meld je iemand aan die de opleiding gaat volgen dan krijg je € 50,- korting op een te volgen clinic, oefendag, themadag of module.

 

 

 

Anja Thomassen - Marcinski
Mgr. Hendriksenstraat 27
7031 HN Nieuw Wehl

06 20 415 315

info@craniovoorpaarden.nl

Floor Bouwsma
Administratie Cranio voor Paarden
craniovpaarden@gmail.comDe kosten voor de eerste behandeling CranioSacraal bedraagt € 100,00
Vervolgbehandelingen bedragen € 75,00

Reiskosten bedragen € 0,35 per km, gerekend vanaf Nieuw-Wehl

Bij meer dan drie behandelingen op één lokatie worden geen reiskosten berekend

Alle prijzen zijn incl. BTW.

Tijdens elke behandeling is het aan te raden dat de eigenaar of verzorger aanwezig is.

 

Inschrijfformulier

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Powered by 123ContactForm

 
   

De website van De Dura, vaktijdschrift voor CranioSacraal en meditatie.

Uitgever en hoofdredactie Anja Marcinski.
www.dedura.nl

Volg ons ook op Facebook

 

www.hipposofia.com

 

www.craniosacral.be

www.reliantie.org

www.terra-natura.nl

www.kathleenbeyer.nl

www.hoefsmidjokenibbelink.nl

www.equineholland.com

www.belebro.eu

www.vifano.nl

 

deze verzekering vergoed een gedeelte van de behandelingen:

www.equipepaarden.nl

 

 

 

 

 

Therapeuten in opleiding

Klik op de kaart voor een theapeut voor je paard in de buurt.

 

 


Nederland

Groningen

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules
Gerda Keijer Ter Apel g-keijer@hotmail.com 1,2,3,4
   

Friesland

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules
Yvonne Sidorak Heerenveen   www.multisouplesse.com 1,2,3,4

Drenthe

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules
Anita Korten Drouwenerveen paarden_craniosacraal@hotmail.com   1,2,3,4
Johanna Vrielink Schipborg info@johanna-vrielink.nl www.johanna-vrielink.nl 1,2,3,4
Miranda Ketelaar De Wijk miranda@paardenlijf.nl www.paardenlijf.nl 1,2,3
Wendy van Engeland Linde wendy@morehorse.nl www.morehorse.nl 1,2
 

Overijssel

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules
Annemieke Stoelhorst Goor annemieke.craniovoorpaarden@outlook.com   1,2,3,4
Kathleen Beyer Raalte info@kathleenbeyer.nl www.kathleenbeyer.nl 1,2,3
Quirine Franken Holten info@adorastable.nl www.adorastable.nl 1,2,3,4
 

Flevoland

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules
Petra de Jong Kraggenburg info@petradejongmassage.nl www.petradejongmassage.nl 1,2,3,4
 

Gelderland

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules
Alexandra Klarenbeek Putten info@equinharmony.nl www.equinharmony.nl 1,2,3,4
Anita Prins Heerde orthos@live.nl www.praktijkorthos.nl 1,2,3
Bianca Lodeweegs Uddel bianca@joy4horses.nl www.joy4horses.nl 1,2
Floor Bouwsma Renkum info@vifano.nl www.vifano.nl 1,2,3,4
Gisabeth Binnendijk 't Harde en Aalten gies1313@gmail.com www.holi-equi.nl 1,2,3,4
Helma Roelofs-Jeurissen Bemmel h.roelofsjeurissen@gmail.com   1,2
Hester Wassens Terschuur info@equicranio.nl www.equicranio.nl 1,2,3
Ingrid Boellaard Emst ingrid.boellaard@hetnet.nl   1,2,3,4
Marianne Ummels Arnhem info@craniopraktijk-massage.nl www.craniopraktijk-massage.nl 1,2,3
Mariëtte Koelma-Smulders Ederveen info@sportpaardenmassage.nl www.sportpaardenmassage.nl 1
Natasja van Horssen Velp paardvoorop@gmail.com www.paardvoorop.nl 1
Nynke Jonker Harfsen cranio@nynkejonker.nl www.nynkejonker.nl 1,2,3,4
Pieternel Meijer Aalten info@holistischpaardenmens.nl www.holistischpaardenmens.nl 1,2,3
Riana Snel Harderwijk rianasnel@hotmail.com www.arioninharmony.nl 1,2,3,4
Sandra Regterschot Brummen info@craniovoorjepaard.nl www.eye4horses.nl 1,2,3,4
Tieke Jetten Arnhem tiekejetten@hotmail.com   1
 

Utrecht

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules
Helene Versteeg Bunnik info@backtobalancedierenarts.nl www.backtobalancedierenarts.nl 1,2,3
Judith Pijnenburg hollandsche rading judithterran@gmail.com 1,2
Karin Teesink - vd Berk Eemnes lecaro@teesink.nl www.teesink.nl 1,2
 

Noord Holland

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules
Annemiek van der Steen Westzaan wayout@xs4all.nl   1,2
Jacco Snoeks Schoorl jaccosnoeks@gmail.com   1,2,3,4
KC Bialek Amstelveen KCBNHorses@gmail.com www.spiriteducation.nl 1
Nadja Brouwer Hoorn balanceforhorses@hotmail.com www.balanceforhorses.nl 1,2,3,4
Rob Bult Weesp info@age-r.nl   1,2,3
Sabine Fox Den Helder foxsabine@gmail.com   1,2,3,4
 

Zuid Holland

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules
Margriet Lenting Noordwijk info@opzoeknaardeoorzaak.nl www.opzoeknaardeoorzaak.nl 1,2,3,4
Marjan Broer Gouda info@equineplus.nl www.equineplus.nl 1,2,3,4
Michelle van der Voorn Leimuiden kruintotstaart@hotmail.nl 1,2,3
Suzanne Bruggeman Ridderkerk s.bruggem@gmail.com www.being-balanced.nl 1,2,3,4
Suzanne Lammens Berkel en rodenrijs suzanne.naturalflow@gmail.com 1,2,3
 

Zeeland

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules
Claudia Friederich Pelk Zierikzee friedels@kpnplanet.nl www.claud9.nl 1,2,3,4
Eva Thooft Kloosterzande info@eqivita.be www.eqivita.be 1
 

Noord Brabant

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules
Lisette Dirven Wernhout cdr.ld@hetnet.nl www.paardenbehandelen.com 1,2,3,4
Marie Louise der Kinderen Den Bosch marielouise@orange.fr www.equivalent.nl 1,2,3
 

Limburg

Naam Woonplaats E-Mail Website ModulesBelgië

West Vlaanderen

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules

Oost Vlaanderen

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules

Antwerpen

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules
Cleo de Poorter Schilde cleo@paardenwellness.be www.paardenwellness.be 1,2,3
Elisabeth Bos Schilde elisabeth@bos-jakobsen.be   1,2,3,4
Ellen Van Hooff Nijlen equimano.ellen@gmail.com   1,2,3
Isabelle Mariën Hulshout isabelle@teluna.be 1,2,3
 

Vlaams Brabant

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules
Lisbeth Wijnants Rummen info@ekibalance.be www.ekibalance.be 1,2,3
Ria Verbeek Opvelp verhoeven.verbeek@skynet.be 1,2,3,4
 

Limburg

Naam Woonplaats E-Mail Website Modules
Ann Thijs Munsterbilzen ann.celine.e@gmail.com 1,2
Gerty Rouma Diepenbeek gertyrouma@hotmail.com 1,2,3